måndag 9 februari 2009

Home alone

Äntligen fara hem ifrån en mkt regnig och sunkig Storstad. Men det kan bara bli bättre, eftersom vi är på väg mot en vår.
Tåget rullade sakta hemåt. Kom hem, snöade så in i h-vete. Då är det inte roligt att dra en väska efter sig. Kom hem, alldeles tyst. Maken farit med kamrater till Piteå för att hälsa på Wåfflan. Får man säga det, ja det får man. Gud vad skönt. Tystnaden och stillheten och bara sitta framför TV:n och få hålla i fjärrisen utan en massa -zappa, det här kan vi inte se.

Gå och lägga sig och få sova utan störningar på natten. Fast det blev lite fel där, utan störningar! Hmmmm, en granne som kom hem sent på natten och hon var inte ensam. De var inte tysta heller när de gick trapporna upp till hennes lght. Men, vad gör det. Bråkdelen av en sekund, sedan somna om.

Lördagen klev upp med motvilja, men endock. Seg i kroppen, tog en prommis till Helex. Skulle vara med på bästis L:s spinning. Men var fullt. Jaha, vad göra. Sura, eller göra något annat? Jo, kom på att ta fram lite gamla låtar till Söndags pumpen. Tränade på det i någon timme. Surrade med söta V och tog en snabb dusch. Iväg på bolaget, köpa två flaskor vitt vin. Myskväll hos bästis L var på G.

Å mys blev det. Började med bröd och ost. Så otroligt gott. Sedan lax, med creme fraich sås. Potatis i ugn med det och sallad. Så gotti gott, gott.

Melodifestivalen, SAY NO MORE. Helt värdelöst och inte värt att ens knäppa på TV:n för. Penntrollet kom förbi en sväng. Då fick man ju skjuts hem. Vilken tur man hade.

Söndagen, återigen mkt snö, snö, snö. Sa jag att våren var på G?! Troligt, nej, känns inte så just nu. Gick ut och sopade av bilen. Som knappt syndes. Skottade fram en väg också så man kom ut från parkeringen. Fick sparka vid handtaget på förardörren. Tjockt lager av is. Men fick bort det så jag kunde öppna dörren. 45 min senare, på väg. Varför bege sig ut överhuvudtaget var min tanke under bilfärden.
Jo, Pilates, hade 2 kamrater med mig på scen. Blir så mkt roligare då. En som gjorde övningarna och 2 som kunde gå runt och instruera. Blev mkt bra. Body Pumpen efter. Körde då gamla låtar. Gick bra. Tänk att fler hade vågat sig ut i det snöiga vädret. Helt enormt. Man blir tacksam.

Kom ner till min bil som stått två timmar i varmgaraget. Fortfarande på sidorna tjockt lager med is som inte ramlat av. Fick hålla på i ytterligare 20 min innan isen var borta. SVETTIGT. Där fick jag för att ha "varit" nyduschad.

ICA - handla middag som jag bjöd min make på som nu kommit hem efter en helgalen helg i Piteå. Helgalen är vad jag tror att det var. Skulle min make aldrig erkänna om det hade varit det. Så é det. Märkte att jag hade saknat honom enormt. Skönt att få vila huvudet mot hans bröstkorg och bara blunda.

Idag, ledig på fm. Klippt och färgat håret. Kvällen, la familia kommer och grattar min gos. Han har ju fyllt år. 25 år och ingen dag äldre =) Skall bjuda på semletårta. Smaskigt.

V.
7 har påbörjas......


Inga kommentarer: